ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Orange Festival είναι το πρώτο θεματικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ που γίνεται στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 και είναι μια πρωτοβουλία του γκρουπ εταιρειών που δραστηριοποιείται στο πορτοκάλι από την Λακωνία. Διοργανωτές είναι η Orangeland και η εταιρεία “Λακωνικοί Κήποι“. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μία παλέτα από ποικίλες δράσεις, εκδηλώσεις, αθλοπαιδιές, σεμινάρια, εργαστήρια, μαγειρική, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την υγεία, την εκπαιδευτική ψυχαγωγία και την διασκέδαση. Το φεστιβάλ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τον γόνιμο τόπο, το κλίμα, και την φυσική ομορφιά της Λακωνίας ενεργοποιώντας όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες, τους μαθητές, τους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί. Απώτατος στόχος είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού που θα ενισχύσει την ελληνική περιφέρεια.

Το 2016, με κεντρικό μήνυμα «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ», το Orange Festival ’16 πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (15/7 – 15/9), στην ευρύτερη περιοχή των ∆ήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης, ένα σύνολο πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δράσεων, όλες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε και την αποδοχή του κοινού της Λακωνίας, το ORANGE FESTIVAL αποτελεί πλέον έναν θεσμό της Orangeland, που θα διοργανώνει και θα στηρίζει πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό.

             

Το 2017, με motto «ORANGE, OLA» το φεστιβάλ συνεργάστηκε με όλους, σχεδόν, τους φορείς της Λακωνίας, με οργανισμούς όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και το Navarino Challenge και επεκτάθηκε και στην Μεσσηνία. Διοργάνωσε αθλοπαιδειές, προβολές, παιχνίδια, σεμινάρια, workshops, μαγειρέματα, μουσικές βραδιές, parties για όλο καλοκαίρι. Εγινε το θερινό γεγονός της Πελοπονήσου.