NEA

9/7/2019

Για πρώτη χρονιά φέτος το φεστιβάλ επισκέπτεται το Αργος. Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς και τον Δήμο που αγκάλιασαν την παρουσία μας. Στις 3/7 πραγματοποιήθηκε στο Μικρό Θεατράκι Νέας Κίου η δραματοποιημένη αφήγηση “Ο φίλος μου ο Τζιμ”. Μετά την παράσταση στίψαμε χυμόμ ιλήσαμε για τα συστατικά και τα επαγγέλματα που ασχολούνται με το πορτοκάλι και δροσιστήκαμε μια από τις πιο ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

21/6/2019

H Orangeland, όπως κάθε χρόνο, επανέρχεται με το φεστιβάλ της στην Λακωνία, την Μεσσηνία και την Αργολίδα. Σε συνεργασία με τους δήμους και όλους τους τοπικούς φορείς το Orange Festival θα μας διδάξει με διασκεδαστικούς τρόπους το πορτοκάλι ! Χυμός, στύψιμο, παιχνίδι με τον καρπό !  Το πρόγραμμα υπάρχει αναρτημένο στις ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ και θα ανανεώνεται διαρκώς.

24/8/2018

  

Μια θαυμάσια, ενδιαφέρουσα δράση: H οrangeland οργάνωσε σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας ένα πολύ επίκαιρο και ενδιαφέρον workshop. Μάθαμε για την πυρασφάλεια: πώς να προστατευόμαστε, τι να κάνουμε για την πρόληψη, ποια μυστικά υπάρχουν για την πυρόσβεση. Οι ειδικοί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μας μετέφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και βιωματικά εκπαιδευτήκαμε για την κατάσβεση.
Ευχαριστούμε τον Υποδιοικητή της Π.Υ Γυθείου κ.Κωνσταντίνο Γραφάκο με την ομάδα του για την πολύ συμμαντική παρουσία και την Πυροπροστασία Γεωργιάκου Ε.Ε για την χορηγία δυο πυροσβεστήρων.

5/8/2018

Το τριήμερο 3-5/8 έγινε η 15η “Γιορτή Λαδιού και Ελιάς” στην Σπάρτη. Η Orangeland, o διοργανωτής του φεστιβάλ μας, έδωσε το παρών με ένα περίπτερο, όπου οι επισκέπτες έστιψαν πορτοκάλι και έμαθαν τις ευεργετικές του ικανότητες στην υγεία. O αγαπημένος σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε στο stand της Orangeland . Αγκάλιασε την εκπαιδευτική πλατφόρμα, έμαθε για τις εκπαιδευτικές δράσεις μας και δροσίτηκε με τον χυμό μας ! Έχουμε έναν νέο καλό φίλο ! 

4/8/2018

   

Η orangeland επισκέφθηκε τα Βρεττάκεια 2018 και τον “Αγώνα Δρόμου για Παιδιά”: έστιψε χυμό και δρόσισε τους αθλητές. Μπορεί να έχει ζέστη για τρέξιμο, όμως οι συμμετοχές ήταν πολλές και ο χυμός για δροσιά μετά το τέλος της διαδρομής απαραίτητος ! Συνεργαστήκαμε με τον πολιτιστικό Σύλλογο Κροκεών

29/7/2018

   

Mια από τις πολυπληθέστερες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μας. Ιππική επίδειξη σε συνεργασία με τον Ιππικό όμιλο Μονεμβασιάς στην Πλύτρα !

18/7/2018

     

Το φεστιβάλ επισκέφθηκε την κατασκήνωση Ταϋγέτης και διοργάνωσε μια εκδήλωση με σκυταλοδρομίες και επίκεντρο το πορτοκάλι. Πέρα από τα παιχνίδια που σχετικά με τον πλανήτη πορτοκάλι έγινε και μια ενημέρωση για την αξία του και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτό.

15/7/2018

     

Σε συνεργασία με τον Ναυτικό όμιλο Λακωνίας, το φεστιβάλ οργάνωσε επίδειξη ιστιοπλοϊας, με τίτλο «Τα παιδιά του Ανέμου». Αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες του σωστού εξοπλισμού, της τακτικής σε ένα σπορ που η θάλασσα αποτελεί απόλυτο συνοδοιπόρο. Ανακτώντας την ενέργειά τους τα παιδιά έστυψαν πορτοκάλια έμαθαν την χρησιμότητα των συστατικών τους και τη λειτουργία τους στον οργανισμό στην ανάκτηση της ενέργειας.

4/7/2018

   

Mια πολύ όμορφη δράση ! «Η κ. Γραμματικούλα μαθαίνει για το πορτοκάλι» σε συνεργασία με το Κέντρο Αγωγής Εξέλιξη. Πρόκειται για ένα δημιουργικό workshop όπου τα παιδιά με ζωγραφικές και χειροτεχνίες αλλά και κουίζ μαθαίνουν για όλο το ταξίδι του πορτοκαλιού, τα παράγωγά του και τις χρήσεις τους, ανοίγοντας έναν νέο κόσμο στα συστατικά του.

14/6/2018

   

Μια δράση του φεστιβάλ με απόλυτα λακωνική αναφορά: Επίδειξη ελληνορωμαικής και ελευθέρας πάλης από τα παιδιά του Παλαιστικού Συλλόγου Σπάρτης.

11/6/2018

   

To παιδικό Survivor έγινε με μεγάλη επιτυχία στο πάρκο Ευαγγελλιστρίας και τα παιδιά χάρηκαν και δροσίστηκαν με χυμό Spartis, προσφορά από την Orangeland.

6/6/2018

To 3ο ORANGE FESTIVAL 2018 ξεκινά !

Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, το Orange Festival 2018 σηκώνει αυλαία και φέτος με μια παλέτα ποικίλλων δράσεων και εκδηλώσεων σε όλη την Λακωνία και σε ευρύτερες περιοχές της Πελοποννήσου. Ηδη κάποιες συνεργασίες του φεστιβάλ με εκδηλώσεις τοπικών φορέων ξεκίνησαν, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται καθ’ όλη τη διάρκειά του καλοκαιριού.

Από το 2016, οπότε ξεκίνησε η διοργάνωση του Orange Festival, o στόχος ήταν και είναι ένας: η εκπαίδευση, μέσα από την ψυχαγωγία και την διασκέδαση, πάνω σε όλη τη ζωή του σημαντικότερου και ποιοτικότερου καρπού της Λακωνίας, το πορτοκάλι. Με διοργανωτή την Orangeland, της πλατφόρμας για το πορτοκάλι που αναπτύσσεται εδώ και ένα χρόνο στην Σπάρτη και πρόσφατα φτιάχτηκε και στην Αθήνα, το φεστιβάλ επιθυμεί να καλύψει το κενό της εκπαίδευσης: μαθαίνοντας μικροί αλλά και μεγάλοι, εκτιμούν την αξία του καρπού και κατ’ επέκταση γίνεται επένδυση για το μέλλον μιας ειδικότερης και πιο αποτελεσματικής ενδεχόμενης απασχόλησης στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Ωστόσο, οι δράσεις και συνέργειες δεν περιορίζονται σε αυτό, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Οι περισσότεροι Δήμοι της Λακωνίας, τοπικές πολιτιστικές οργανώσεις και φορείς είναι συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, ενώ φέτος το φεστιβάλ επεκτείνεται ακόμη περισσότερο ταξιδεύοντας στην Μεσσηνία, την Κυπαρισσία, την Τρίπολη και την Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται ξανά το παιδικό Survivor, μια από τις πιο πετυχημένες δράσεις του περσινού φεστιβάλ, μαγειρικές με πορτοκαλένιες συνταγές, επίδειξη Πάλης, ένα παραδοσιακό λακωνικό άθλημα, ειδικά σεμινάρια για τον ρόλο του πορτοκαλιού στην υγεία από ομάδα ιατρών και διαιτολόγων, καθαρισμοί παραλιών και ποταμιών, φιλανθρωπικές δράσεις, αθλητικοί αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κολύμβησης και ιστιοπλοΐας.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις πραγματοποιούνται από μία οργανωτική ομάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και που εργάζεται στο γκρουπ εταιρειών που δραστηριοποιείται στο λακωνικό πορτοκάλι και τον χυμό, με Μεγάλο Διοργανωτή την Orangeland, τον πρώτο εκπαιδευτικό χώρο στην Ελλάδα σχετικά με το πορτοκάλι. Η συμμετοχή και η έλευση σε όλο το φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.

28/5/2018

This is a teaser ! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Orange Festival 2018 έρχεται σύντομα ! Εργαστήρια, μαγειρέματα, παιχνίδια, προβολές, σεμινάρια, εκδηλώσεις, αθλοπαιδιές, αθλητικοί αγώνες, συναυλίες, μουσικά δρώμενα ….. και όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πορτοκάλι. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κυκλοφορήσει σύντομα. Μπορεί κανείς να ενημερώνεται από το site και την επιλογή ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Orange OLA 2018 ! Διοργανωτής: Orangeland !

1/2/2018

Για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2018 διοργανώνεται η χειμερινή εκδοχή του Orange Festival με κάποιες επιλεγμένες εκδηλώσεις: προβολές, δενδροφύτευση, σεμινάρια, πορείες στο βουνό. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η παρουσίαση του Orangeland Home στην Αθήνα, ενός νέου θεματικού και εκπαιδευτικού χώρου με επίκεντρο το πορτοκάλι. Η Οrangeland είναι ο μεγάλος διοργανωτής του Orange Festival.

13/6/2017

To ORANGE FESTIVAL 2017 σηκώνει αυλαία από τις 16 Ιουνίου

Το Orange Festival 2017, το πρώτο θεματικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ της Ελλάδας, σηκώνει αυλαία για φέτος από τις 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Μία παλέτα από ποικίλες δράσεις, εκδηλώσεις, αθλοπαιδιές, σεμινάρια, εργαστήρια, μαγειρική, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την υγεία, την εκπαιδευτική ψυχαγωγία, την διασκέδαση και το πορτοκάλι συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που εστιάζει γεωγραφικά στην Λακωνία.

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι. Φέτος, έχει κεντρικό μήνυμα “Orange, ΟLA“, τονίζοντας την πολύπλευρη και πολύτιμη συμβολή του καρπού στον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του. Το φεστιβάλ και φέτος επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τον γόνιμο τόπο, το κλίμα, και την φυσική ομορφιά της Λακωνίας ενεργοποιώντας όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες, τους μαθητές, τους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Με διευρυμένες δράσεις πλέον, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης. Για πρώτη φορά θα γίνουν δράσεις στην Orangeland, το πρώτο θεματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πάρκο της χώρας που περιλαμβάνει την σύγχρονη μονάδα παραγωγής χυμού, που μοιάζει περισσότερο με μουσείο και είναι κατάλληλο και έτοιμο για επισκέψεις και περιήγηση. Θεσπίζεται μια συνεργασία με ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης για παιδιά και νέους, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια. Ξεκινά συνεργασία με μία ομάδα Ιατρών, που θα παραδώσουν σεμινάριο για την διατροφική αξία του πορτοκαλιού και το οποίο θα συνοδεύεται με βιωματικά πειράματα που καταδεικνύουν έμπρακτα την αξία του για την ανθρώπινη υγεία. Μεταξύ άλλων, συνεχίζεται η συνεργασία με ακόμη περισσότερους αθλητικούς ομίλους της περιοχής για την συνδιοργάνωση αθλητικών αγώνων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας με ναυτικούς αγώνες και καθαρισμούς παραλιών, ο Παλαιστικός Σπάρτης προς ημερίδα επίδειξης πάλης, ένα αγώνισμα των αρχαίων Σπαρτιατών, η ομάδα 3Π με ποδηλατοδρομία, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης με κολυμβητικούς αγώνες. Θα διοργανωθεί ένα διήμερο παιδικό Survivor, έκθεση Φωτογραφίας σε σύμπραξη με την ομάδα ΛΕ.ΦΩ.Σ, εργαστήριο με παραμύθια για μικρά παιδιά, τα “Πορτοκαλένια παραμύθια” με την δημοσιογράφο Ιωάννα Νιαώτη και  την Έρση Νιαώτη, βασισμένο στο βιβλίο της πρώτης “9 Παραμύθια και μια Ξύλινη Κουτάλα”, και θεατρική παράσταση σε σύμπραξη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανιάς. Η συνεργασία μας με το “Χαμόγελο του Παιδιού” συνεχίζεται και φέτος, ενώ θα γίνουν και δράσεις στην φιλοσοφία του “Όλοι μαζί μπορούμε” με συλλογή τροφίμων και υγειονομικού υλικού, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν σήμερα, πραγματικά ανάγκη.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις πραγματοποιούνται από μία οργανωτική ομάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και που εργάζεται στο γκρουπ εταιρειών που δραστηριοποιείται στο πορτοκάλι και τον χυμό, με Μεγάλους Χορηγούς την Orangeland και την εταιρεία “Λακωνικοί Κήποι”. Η συμμετοχή και η έλευση σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.